Menu Subscribe

Cursus Nederlands Rotselaar: 13-18 augustus

-

Hartelijk welkom op de blog van onze Cursus Nederlands in Rotselaar.

Zondag: dag 1 

Zondag is de eerste dag van onze cursus Nederlands in Rotselaar. We kijken ernaar uit om iedereen te ontmoeten en samen een geweldige week te beleven! Geloof ons, het wordt een fantastisch avontuur. Met één duidelijke regel: we spreken altijd en overal Nederlands!

Ben je klaar voor jouw week bij Ruysschaert? Je vindt alle praktische informatie over de cursus via de persoonlijke link die je per e-mail hebt ontvangen. Toch nog even voor de zekerheid:

 • We verwachten iedereen tussen 10u15 en 11u30. Bij aankomst ontvang je de eerste praktische informatie. Daarna kan je je bagage naar je kamer brengen en je installeren. Heb je daarna nog tijd over? Maak gerust al kennis met de andere deelnemers.
 • Om 11u30 heet de directeur iedereen, ouders en leerlingen, van harte welkom op de openingssessie. Hij legt de organisatie uit en roept de namen van de leerlingen af zodat ze zich bij hun klas kunnen aansluiten. 
 • Dan komt de officiële start van de cursus. We beginnen met een heerlijk middagmaal, gevolgd door de niveautoets en de allereerste les. 

Tot zo!

PS: Ben je benieuwd hoe de week verloopt? We plaatsen elke dag foto's en video's op onze Facebook- en Instagrampagina en onze blog zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten. We plaatsen de eerste foto's vanaf morgen online! Volg ons @ruysschaertlanguageacademy!

Maandag: dag 2

Wat een prachtige start hebben we gisteren gehad op de Cursus Nederlands. We zagen al snel veel lachende gezichten en de eerste (al dan niet aarzelende) gesprekken met elkaar, in het Nederlands. We zijn duidelijk op weg naar een vliegende start!

Onze prioriteit op de eerste dag was om de leerlingen zich thuis te laten voelen. Na een drukke dag met de niveautest en eerste lessen met woordenschat, sport en grammatica, hebben de studenten genoten van de eerste avondactiviteit. Ze moesten raadsels oplossen, actieve spelletjes spelen en de juiste locaties vinden. Elke klas was erg enthousiast! Het enthousiasme en de motivatie is duidelijk aanwezig. Iedereen wil er een heerlijke week van maken!

 • Benieuwd naar het programma van vandaag? Download hier "De Ruysschaert".
 • Bekijk snel de foto's van gisteren.

Dinsdag: dag 3

Nu de leerlingen elkaar steeds beter leren kennen en al een aanzienlijke verbetering laten zien, beginnen ze zich steeds beter te vermaken tijdens de lessen en vrijetijdsactiviteiten. Het spreken van Nederlands was in het begin niet gemakkelijk, maar nu merken de leerlingen dat de woorden steeds vlotter komen. En maakt iemand een fout? Dan is dat helemaal niet erg. Daar kunnen we telkens iets uit leren.

Gisteren hebben de studenten tijdens de lessen hard gewerkt aan hun woordenschat, grammatica en vaardigheden, maar er was ook tijd voor sport en ontspanning! De dag werd afgesloten met een avondactiviteit vol leuke woordspelen! De studenten moesten al hun woordenschatkennis gebruiken om te proberen te winnen. We speelden galgje, Pictionary, categorieën, ... Iedereen was zo gretig en enthousiast dat alle klassen hoog scoorden.

 • Benieuwd naar het programma van vandaag? Download hier "De Ruysschaert". 
 • Bekijk snel de foto's van gisteren.

Woensdag: dag 4

Dag 4, we zijn al halfweg, maar we denken nog niet aan onze terugkeer naar huis! De sfeer zit er duidelijk in en het enthousiasme voor het Nederlands groeit elke dag een beetje meer nu het spreken van het Nederlands steeds makkelijker gaat. Gisteren hadden we weer een heel leerrijke dag: de leraars zorgde voor boeiende lessen vol grammatica en woordenschat, de taalvaardigheden werden verbeterd en de studenten namen deel aan leuke activiteiten en vrije tijd om te ontspannen. Al wordt er hier heel veel geleerd, dit voelt toch ook nog als vakantie aan.

 • Benieuwd naar het programma van vandaag? Download hier "De Ruysschaert".
 • Bekijk snel de foto's van gisteren.

Donderdag: dag 5

Gisteren toonde iedereen zich van zijn beste kans, want woensdag maakten we de klasfoto's! De studenten lieten gisteren, samen met hun leraar, hun beste glimlach zien. Wat een prachtig gezicht. Had je op de vorige foto’s nog nergens je zoon of dochter gespot, dan is het nu het moment!

 • Benieuwd naar het programma van vandaag? Download hier "De Ruysschaert". 
 • Bekijk snel de foto's van gisteren.

Vrijdag: dag 6

De laatste avond is altijd het hoogtepunt van de week. Tijdens de Ruysschaert talentenjacht konden de leerlingen (en leraars) hun talenten met iedereen delen. De show was een compleet succes! Wat een geweldige laatste avond van een heerlijke week!

 • Benieuwd naar het programma van vandaag? Download hier "De Ruysschaert". 
 • Bekijk snel de foto's van gisteren.

Vandaag is het al de laatste dag van onze laatste cursus Nederlands deze zomer. Het taalavontuur is zo snel voorbij gevlogen! We hebben gelachen, gespeeld en veel geleerd. En dat alles in een vreemde taal. We delen alle mooie momenten graag via deze weg met onze slotvideo.

Hartelijk dank aan iedereen voor deze geweldige week bij Ruysschaert. Jullie waren geweldig!

Ben jij er deze herfstvakantie ook opnieuw bij?

Keep following us
Do you have any questions, send an e-mail or call us on +32 9 281 01 53

Ruysschaert Language Academy © 2024

Wijngaardstraat 14, B-9000 Gent - BE0754865777