Menu Inschrijven

Hello, bonjour, goeiedag…

Ruysschaert Language Academy heeft een passie voor talen. Waarom?
Taal verbindt - En zoals Federico Fellini het zo mooi verwoordde “Een andere taal is een andere visie op het leven." Het helpt je geest te verruimen en je toekomst te verrijken. 

Deze passie willen wij met veel trots doorgeven aan jongeren en zo op een hartelijke en ondersteunende manier bijdragen aan de persoonlijke groei van onze leerlingen.

Ons aanbod aan taal.
Wereldwijd worden meer dan 6000 talen gesproken. 

Bij Ruysschaert leggen we echter de focus op de Engelse, Nederlandse en Franse taal. Want als je deze 3 onder knie krijgt, geraak je al een heel eind vooruit!

Engels

Engels is een wereldtaal en voor heel veel mensen is het ook hun tweede taal. Bij Ruysschaert denken we ook aan jouw toekomst en de Engelse taal goed beheersen heeft tal van voordelen. Want of je nu op reis gaat of op een internationaal project werkt, je goed kunnen uitdrukken in het Engels zorgt ervoor dat je zelfzeker en op een vlotte manier contacten kan leggen. 

Vaak leren we al een goede notie Engels door het kijken van films, social media en op school. Maar beheers je ook echt de taal? Heb je de grammaticale kennis die jou dat stapje verder brengt?

Frans

Fransen en Walen zijn erg gesteld op hun taal. Goed met hen in het Frans kunnen communiceren is absoluut een pluspunt. In België is Frans een van de moedertalen en de tweede meest gesproken taal (40% vs 60% Nederlands).

Op school wordt veel aandacht besteed aan de Franse lessen. Maar spreek je ook genoeg de taal? Want een taal leer je pas echt goed door veel te (durven) spreken en dat is waar we bij Ruysschaert ook absoluut aan werken. 

Nederlands

Het Nederlandse is een virtuoze taal met veel mooie spreekwijzen en gezegdes. Nederlandse woorden hebben veel medeklinkers en dat maakt ze net extra interessant. Het Nederlands heeft ook veel gezellige dialecten.  

Wist jij dat het langste Nederlandse woord 60 letters kent? En herken je veel Nederlandse woorden uit andere talen?

Blijf ons volgen
Vragen of hulp nodig, mail ons of bel ons op +32 9 281 01 53

Ruysschaert Language Academy © 2024

Wijngaardstraat 14, B-9000 Gent - BE0754865777