Menu Inschrijven

Onze methode voor een
grensverleggend taalkamp

"De kracht van deze cursussen? Het resultaat"

1. Immersie: taalbad als sleutel tot succes

Ruysschaert dompelt je kind onder in een taalbad boordevol nieuwe woorden en uitdrukkingen. En het sterke is: je leert die spontaan omdat de context zo goed en warm aan voelt.

Je neemt een hele week plaats op een rollercoaster van boeiende taalinzichten, leerrijke oefeningen en uitdagende rollenspelen. Zo triggeren onze taalleerkrachten je kind met tal van nieuwe woorden en uitdrukkingen. Zonder het écht te beseffen, nemen ze al die kennis op.

Iedereen, leerkrachten én leerlingen, spreken altijd en overal de doeltaal. Tijdens de les, de maaltijd of het spel. We geven toe: dat vraagt volharding en discipline. Maar het resultaat is gewoon verbluffend!

2. Waaier aan sport en spel

Sport en spel zijn cruciaal om te kunnen ontspannen. Sterker nog: ze zetten de poort open om je ongedwongen uit te leven in een vreemde taal. Geniet dus van een flinke dosis spelplezier samen met je taalleerkrachten.

Engels, Frans of Nederlands leren: Ja! Maar daar hoef je niet continu voor op de lesbanken te zitten. Meer dan vier uur per dag kan iedereen zich uitleven in ontspanningsruimtes of sportvelden.

Elke campus heeft een grote recreatieruimte met gezelschapsspelen, tafelvoetbal en biljart. Met als voornaamste spelregel: alles in de doeltaal!

3. Gepassioneerde en gediplomeerde leerkrachten

We selecteren onze leerkrachten volgens hun diploma, talenkennis, motivatie, ervaring en persoonlijkheid. Enkel de besten komen in aanmerking. Zij hebben een engelengeduld, zijn creatief, innovatief en meesters in didactiek! Kortom, enthousiaste vakmensen die een hele week met je kind doorbrengen.

Verwacht geen aparte monitoren op een taalcursus bij Ruysschaert. De leerkrachten nemen zelf deel aan de sport- en ontspanningsactiviteiten.

Een gemotiveerde keuze want zo ervaart de taalleerkracht spelenderwijs de progressie van je kind. De leerkrachten zijn permanent bij de leerlingen. Als multifunctionele professionals begeleiden zij de leerlingen, de hele dag lang.

4. Voor elke leeftijd gevarieerde
lessen op het juiste niveau

Ben je tussen 12 en 18 jaar? Beginner of gevorderd? Een taaltoerist of taalnerd? Je bent hartelijk welkom.

Elke cursus bij Ruysschaert biedt alle niveaus aan, van beginner tot gevorderd. Zo werken we op maat van de leerbehoefte van elke leerling. Er zitten gemiddeld 12 leerlingen per groep. Zo garanderen we een nauwe opvolging, persoonlijke feedback en een maximale leercurve.

Een goeie start ... met een taaltest
Om meteen het juiste niveau goed in te schatten, beginnen we de taalcursus met een mondelinge en schriftelijke test. Zo speelt elke leerling meteen in de juiste categorie. Nadien nemen we dagelijks een test af om de progressie van elke leerling op te volgen.

5. Unieke locaties

Taal dient om te verbinden. Precies daarom hangt er op elke campus een sfeer van warmte en geborgenheid. Via taal komen we elkaar tegemoet.

De aanpak van Ruysschaert is op alle campussen dezelfde, ongeacht het taalkamp, de campus of de periode die je kiest. Onze taallessen vinden plaats op campussen die Ruysschaert na veel jaren ervaring zorgvuldig heeft geselecteerd. We zijn dan ook uitermate trots op onze verschillende partners.

Bekijk al onze campussen uitgebreid hier.

6. Mobile detox

Taal is verbinding, interactie en ontmoeting. Via taal komen we elkaar tegemoet en bouwen we bruggen. De eigen moedertaal hoort hier even niet meer bij. De gsm evenmin.

Hoewel dit gsm-verbod ontstaan is vanuit ons immersiestandpunt, blijkt zo’n week zonder gsm voor veel leerlingen een openbaring te zijn waar we dankbare feedback over krijgen. Onze mobile detox stimuleert hen om contact met elkaar te maken en vriendschappen uit te bouwen.

Honderden jongeren die zich samen amuseren, en geen enkele gsm in beeld.
Schitterend toch!

Daag jezelf uit en ga het avontuur aan.

Je doet toch ook mee aan onze mobile detox?

"Je moet Ruysschaert meemaken om te weten wat het zo uniek maakt"

Blijf ons volgen
Vragen of hulp nodig, mail ons of bel ons op +32 9 281 01 53

Ruysschaert Language Academy © 2024

Wijngaardstraat 14, B-9000 Gent - BE0754865777