Menu Inschrijven

Het Ruysschaert-team achter de taalkampen

Elke dag staan we met ons team klaar voor ouders, leerlingen en al onze leraars

Het Ruysschaert-team: directie en algemene diensten

Marieke Ruysschaert - Ruysschaert Language Academy

Marieke Ruysschaert | Directeur
Ik heb altijd al een grote passie gehad voor reizen, het ontdekken van nieuwe culturen en vooral het leren van nieuwe talen. Zoals Federico Fellini het zo mooi verwoordde “Een andere taal is een andere visie op het leven." Het helpt je geest te verruimen en je toekomst te verrijken. Ik wil met Ruysschaert Language Academy deze passie met veel trots doorgeven en op een hartelijke en ondersteunende manier bijdragen aan de persoonlijke groei van onze leerlingen. 

Je kan mij bereiken op +32 9 281 01 53 of via marieke@ruysschaert.be

Mijn interesses: vrienden, reizen (avontuur en cultuur), lezen, sporten, de natuur, lekker eten


Morgane Payet - Ruysschaert Language Academy

Morgane Payet | Marketeer
Met zeer veel enthousiasme spring ik in dit nieuw avontuur bij Ruysschaert Language Academy. De toewijding en liefde die hier voor jongeren en hun taalontwikkeling heerst sprak mij direct aan. Met mijn passie voor talen en communicatie wil ik deze bloeiende organisatie en onze jongeren ten volle ondersteunen in hun verdere groei.

Wil je graag met ons samenwerken of onze cursussen promoten? Contacteer mij op +32 9 281 01 53 of via morgane@ruysschaert.be

Mijn interesses: dansen, muziek, tijd spenderen met vrienden en familie 


Virginie Pante - Ruysschaert Language Academy

Virginie Pante | Operations Assistant
De hartelijkheid bij Ruysschaert viel me meteen op: één voor één mensen met een hart voor hun job en voor elkaar. Ik ben dan ook heel blij deel uit te mogen maken van dit team. Ik bied ondersteuning bij de dagelijkse werking van Ruysschaert, de praktische voorbereiding van de cursussen en de aanwerving van de leerkrachten in onze ploeg.

Je kan mij bereiken op +32 9 281 01 53 of via virginie@ruysschaert.be

Mijn interesses: lekker uiteten, reizen, bakken, mooie wandelingen in de natuur.

Het Ruysschaert-team: onze bevlogen coördinatoren

Dirk Braet - Ruysschaert Language Academy

Dirk Braet | Coördinator Engels
Elk jaar zet ik mij met hart en ziel in voor Ruysschaert. Volgens de directie ben ik een echte “teambuilder” en dat is exact waar ik van hou, gepassioneerde leraars dat kleine duwtje geven waardoor ze groeien. Elke cursus is een avontuur vol uitdagingen, en daar geniet ik van.

Mijn interesses: lekker eten, varen, …


Charlotte Haeck - Ruysschaert Language Academy

Charlotte Haeck | Coördinator Engels
Als leerkracht en coördinator bij Ruysschaert werken geeft mij voldoening op zoveel verschillende gebieden en blijft me iedere keer opnieuw positief beïnvloeden. Het geeft me de kans andere leerkrachten te begeleiden in hun zoektocht naar het begeesterd en doelgericht lesgeven en jongeren te enthousiasmeren voor taal in al haar facetten. Taal is mijn eerste liefde en dit kunnen delen met zoveel anderen, met een focus op kwaliteit, dat is wat Ruysschaert betekent voor mij.

Mijn interesses: In het dagelijkse leven ben ik taalleerkracht, eventplanner, bloemschikster en muziekliefhebber.


Maarten Huvaere - Ruysschaert Language Academy

Maarten Huvaere | Coördinator Engels
Jonge mensen intensief begeleiden, hen iets bijbrengen, zien groeien … en in dat proces ook zelf bijleren, daar put ik als coördinator bij Ruysschaert ongelooflijk veel energie uit. Ik ben blij deel te kunnen uitmaken van een professionele organisatie die mensen stimuleert om het beste van zichzelf te geven en kansen biedt om zich te ontplooien en hun grenzen te verleggen. Als taalliefhebber ben ik er van overtuigd dat taal en literatuur ons toelaten om anderen beter te begrijpen en nog meer te waarderen.

Mijn interesses: lezen, een fijn gesprek, lekker eten, een festival, de zee, een uitstap met vrienden …


Annelies De Ruyck - Ruysschaert Language Academy

Annelies De Ruyck | Coördinator Engels en Duits
Bij Ruysschaert focussen we niet alleen op de talenkennis van de leerlingen, we willen jongeren vooruithelpen, ook op persoonlijk vlak. Dat maakt onze cursussen zo uniek. De aandacht voor elk individu.
Als coördinator op de cursussen Engels en Duits coach ik met veel plezier ons team van leraars, begeleid ik de leerlingen en leid ik de activiteiten in goede banen. Door de mix van lessen en activiteiten zie je hoe leerlingen plezier krijgen in het leren van een taal. De lachende gezichten tijdens de cursus zijn hét bewijs dat we goed bezig zijn.

Mijn interesses: muziek, dans, lopen, lezen, talen, lekker eten, familie en vrienden


Joachim Peeters - Ruysschaert Language Academy

Joachim Peeters | Coördinator Nederlands
Bij Ruysschaert; dat is thuiskomen. De hartelijkheid, het warme gevoel, de grote begeleiding en het oog hebben voor het mens-zijn, zorgt ervoor dat je kan en mag groeien als persoon, alsook professioneel. 
Als coördinator verbind ik de visie van de organisatie met de cursus ter plaatse. Zorg ik samen met het team dat iedere cursist zich thuis voelt en daardoor een andere taal durft spreken, durft leren. 
Als didactisch coach help ik leerkrachten nieuwe leermethodes ontdekken zodat ook zij, als leerkracht, kunnen groeien. 

Mijn interesses: Musicals, Politiek, citytrips, familie, welzijn. 


Jens Goetschalckx - Ruysschaert Language Academy

Jens Goetschalckx | Coördinator Nederlands en Engels
Bij Ruysschaert leren leerlingen niet alleen veel bij, ze moeten ook een week lang samenleven: met elkaar, de leerkrachten, de assistent en de coördinator. Meer zelfs: dat leerlingen zich goed voelen op de cursus en bij elkaar is een voorwaarde om te kunnen leren. Dat is iets waar ik als coördinator graag over waak. Ik vind het daarom belangrijk om niet alleen de leerkrachten te ondersteunen, maar er ook altijd te zijn voor de leerlingen, ervoor te zorgen dat zij zich op hun gemak voelen en hun zo de ruimte bieden om te groeien – zowel op vlak van taal als persoonlijk. Die menselijke, hartelijke focus vind ik zo belangrijk en boeiend!

Mijn interesses: koken en lekker eten, sport (lopen), taal en literatuur …


Laura Vanbever | Coördinator Nederlands en Engels
Op Ruysschaert zie je mensen groeien en openbloeien. Je ziet dat je leerlingen meer vertrouwen krijgen in hun eigen capaciteiten. Daarnaast merk je dat collega’s steeds sterker in hun schoenen staan, omdat we zoveel van elkaar leren. Je voelt gewoon aan jezelf dat je identiteit als leerkracht en begeleider sterker wordt. Laat het nu net die zaken zijn waar ik als leerkracht gelukkig van word.

Mijn interesses: genieten van muziek, eten, natuur, een goed boek en eens zalig niets doen


Alessandra Bilani - Ruysschaert Language Academy

Alessandra Bilani | Coördinator Frans, Nederlands en Engels
Bij Ruysschaert krijg je de kans om een week lang op maat van je leerlingen te werken. Doordat je als leraar steeds bij hen bent, ook buiten de lessen, aan tafel... bouw je snel een band op met de jongeren. Je bent dan ook enorm trots als je hun vooruitgang ziet!
Vanuit mijn rol als coördinator bouw ik ook een nauwe band uit met de leraars. Ik begeleid en ondersteun hen tijdens de cursussen, geef advies bij problemen, bied een luisterend oor. De vele mooie momenten en de dankbaarheid van de leerlingen én leraars zorgen ervoor dat ik tijdens de vakanties steeds met veel plezier terugkeer naar Ruysschaert.

Mijn interesses: toneel, zang, literatuur, talen leren, reizen ...

Blijf ons volgen
Vragen of hulp nodig, mail ons of bel ons op +32 9 281 01 53

Ruysschaert Language Academy © 2022

Wijngaardstraat 14, B-9000 Gent - BE0754865777