Menu Inschrijven

Het Ruysschaert-team achter de taalkampen

Elke dag staan we met ons team klaar voor ouders, leerlingen en al onze leraars

Ons office team

Marieke Ruysschaert - Ruysschaert Language Academy

Marieke Ruysschaert | Directeur
Passies & interesses: reizen, het ontdekken van nieuwe culturen en vooral het leren van nieuwe talen. Maar ook lezen, sporten, de natuur en lekker eten. 

Favoriete quote: "Een andere taal is een andere visie op het leven."

Waarom Ruysschaert Language Academy? Omdat ik mijn passie met veel trots wil doorgeven en op een hartelijke en ondersteunende manier wil bijdrage aan de persoonlijke groei van onze leerlingen. 

Contact: +32 9 281 01 53 of marieke@ruysschaert.be


Morgane Payet - Ruysschaert Language Academy

Morgane Payet | Marketeer
Passies & interesses: talen, communicatie, dansen, muziek, tijd spenderen met vrienden en familie. 

Favoriete quote: "Dance to the beat of your dreams."

Waarom Ruysschaert Language Academy? De toewijding en liefde die hier voor jongeren en hun taalontwikkeling heerst sprak mij direct aan. Met mijn passie voor talen en communicatie wil ik deze bloeiende organisatie en onze jongeren ten volle ondersteunen in hun verdere groei.

Contact: +32 9 281 01 53 of morgane@ruysschaert.be 


Virginie Pante - Ruysschaert Language Academy

Virginie Pante | Operations Assistant
Passies & interesses: lekker uiteten, reizen, bakken, mooie wandelingen in de natuur. 

Favoriete quote: “Creativity is intelligence having fun”

Waarom Ruysschaert Language Academy? De mensen zijn hier één voor één mensen met een hart voor hun job en voor elkaar. 

Contact: +32 9 281 01 53 of virginie@ruysschaert.be 

Onze coördinatoren

Dirk Braet - Ruysschaert Language Academy

 

Dirk Braet | Coördinator Engels
Elk jaar zet ik mij met hart en ziel in voor Ruysschaert. Volgens de directie ben ik een echte “teambuilder” en dat is exact waar ik van hou, gepassioneerde leraars dat kleine duwtje geven waardoor ze groeien. Elke cursus is een avontuur vol uitdagingen, en daar geniet ik van.

Mijn interesses: lekker eten, varen, …


Charlotte Haeck - Ruysschaert Language Academy

Charlotte Haeck | Coördinator Engels
Als leerkracht en coördinator bij Ruysschaert werken geeft mij voldoening op zoveel verschillende gebieden en blijft me iedere keer opnieuw positief beïnvloeden. Het geeft me de kans andere leerkrachten te begeleiden in hun zoektocht naar het begeesterd en doelgericht lesgeven en jongeren te enthousiasmeren voor taal in al haar facetten. Taal is mijn eerste liefde en dit kunnen delen met zoveel anderen, met een focus op kwaliteit, dat is wat Ruysschaert betekent voor mij.

Mijn interesses: In het dagelijkse leven ben ik taalleerkracht, eventplanner, bloemschikster en muziekliefhebber.


Maarten Huvaere - Ruysschaert Language Academy

Maarten Huvaere | Coördinator Engels
Jonge mensen intensief begeleiden, hen iets bijbrengen, zien groeien … en in dat proces ook zelf bijleren, daar put ik als coördinator bij Ruysschaert ongelooflijk veel energie uit. Ik ben blij deel te kunnen uitmaken van een professionele organisatie die mensen stimuleert om het beste van zichzelf te geven en kansen biedt om zich te ontplooien en hun grenzen te verleggen. Als taalliefhebber ben ik er van overtuigd dat taal en literatuur ons toelaten om anderen beter te begrijpen en nog meer te waarderen.

Mijn interesses: lezen, een fijn gesprek, lekker eten, een festival, de zee, een uitstap met vrienden …


Annelies De Ruyck - Ruysschaert Language Academy

Annelies De Ruyck | Coördinator Engels
Bij Ruysschaert focussen we niet alleen op de talenkennis van de leerlingen, we willen jongeren vooruithelpen, ook op persoonlijk vlak. Dat maakt onze cursussen zo uniek. De aandacht voor elk individu.
Als coördinator op de cursussen Engels en Duits coach ik met veel plezier ons team van leraars, begeleid ik de leerlingen en leid ik de activiteiten in goede banen. Door de mix van lessen en activiteiten zie je hoe leerlingen plezier krijgen in het leren van een taal. De lachende gezichten tijdens de cursus zijn hét bewijs dat we goed bezig zijn.

Mijn interesses: muziek, dans, lopen, lezen, talen, lekker eten, familie en vrienden


Joachim Peeters - Ruysschaert Language Academy

Joachim Peeters | Coördinator Nederlands
Bij Ruysschaert; dat is thuiskomen. De hartelijkheid, het warme gevoel, de grote begeleiding en het oog hebben voor het mens-zijn, zorgt ervoor dat je kan en mag groeien als persoon, alsook professioneel. 
Als coördinator verbind ik de visie van de organisatie met de cursus ter plaatse. Zorg ik samen met het team dat iedere cursist zich thuis voelt en daardoor een andere taal durft spreken, durft leren. 
Als didactisch coach help ik leerkrachten nieuwe leermethodes ontdekken zodat ook zij, als leerkracht, kunnen groeien. 

Mijn interesses: Musicals, Politiek, citytrips, familie, welzijn. 


Jens Goetschalckx - Ruysschaert Language Academy

Jens Goetschalckx | Coördinator Nederlands en Engels
Bij Ruysschaert leren leerlingen niet alleen veel bij, ze moeten ook een week lang samenleven: met elkaar, de leerkrachten, de assistent en de coördinator. Meer zelfs: dat leerlingen zich goed voelen op de cursus en bij elkaar is een voorwaarde om te kunnen leren. Dat is iets waar ik als coördinator graag over waak. Ik vind het daarom belangrijk om niet alleen de leerkrachten te ondersteunen, maar er ook altijd te zijn voor de leerlingen, ervoor te zorgen dat zij zich op hun gemak voelen en hun zo de ruimte bieden om te groeien – zowel op vlak van taal als persoonlijk. Die menselijke, hartelijke focus vind ik zo belangrijk en boeiend!

Mijn interesses: koken en lekker eten, sport (lopen), taal en literatuur …


Laura Vanbever | Co-coördinator Nederlands en Engels
Op Ruysschaert zie je mensen groeien en openbloeien. Je ziet dat je leerlingen meer vertrouwen krijgen in hun eigen capaciteiten. Daarnaast merk je dat collega’s steeds sterker in hun schoenen staan, omdat we zoveel van elkaar leren. Je voelt gewoon aan jezelf dat je identiteit als leerkracht en begeleider sterker wordt. Laat het nu net die zaken zijn waar ik als leerkracht gelukkig van word.

Mijn interesses: genieten van muziek, eten, natuur, een goed boek en eens zalig niets doen


Romain Ghysels - Ruysschaert Language Academy

Romain Ghysels | Coördinator Frans
Het leren van vreemde talen is altijd een passie voor mij geweest, evenals het onderwijzen van Frans. Bij Ruysschaert was ik in staat om als leraar op te fleuren, in de eerste plaats door mijn leerlingen centraal te stellen in hun leerproces, maar ook door lessen te creëren die aan elk van hen waren aangepast. Wat mij fascineert aan Ruysschaert is dat ik net zoveel van de studenten leer als dat zij van mij leren. Het is erg verrijkend en elke stage maken zowel de studenten als ikzelf een enorme groeiproces mee.

Mijn interesses: reizen, lekker eten, talen, concerten en tijd spenderen met vrienden/familie


Nicolaas Erbo | Coördinator Engels
Ruysschaert is een week lang intensief samenleven. Een week lang lessen en activiteiten die we op een actieve en creatieve manier geven aan onze studenten. De energie die ik hier in steek krijg ik 1000x terug van de leerlingen. Er is een sfeer die je met niks kan vergelijken, het is een unieke ervaring. Ik ga graag elk jaar opnieuw meerdere malen de uitdaging aan!

Mijn interesses: ik ben een bezige bij en een open ziel. Ik reis heel graag en snuif graag de cultuur op. Ook de natuur ontdekken en genieten van de vrijheid die het biedt. Verder padel ik ook af en toe.


Alessandra Bilani | Coördinator Frans
Een van die dingen die mij doet terugkeren naar Ruysschaert is het gemeenschapsgevoel met collega's en leerlingen. Dat ontstaat door het creëren van een bubbel, waarin het veilig is om fouten te maken. Samen met de volledige immersie en de kleine klassen, draagt dat bij tot een unieke ervaring die je niet kan nabootsen in het regulier onderwijs. Het is zowel voor de leerlingen als de leerkrachten steeds een verrijkende week.

Favoriete quote: "C'est en forgeant qu'on devient forgeron."

Blijf ons volgen
Vragen of hulp nodig, mail ons of bel ons op +32 9 281 01 53

Ruysschaert Language Academy © 2024

Wijngaardstraat 14, B-9000 Gent - BE0754865777