Menu Inschrijven

Welke leerstof zien de leerlingen?

"Dankzij deze taalcursus heeft mijn zoon veel meer zelfvertrouwen en is hij terug gemotiveerd"

Onze taalbadmethode: de leerstof

Grammatica als fundament

Wie huizen bouwt, wil veilig bouwen. Het liefst op stevige funderingen met nauwkeurig berekende constructies. Zo is het ook met taal.
Om bruggen te bouwen naar elkaar, hebben we een stevig fundament nodig. Het fundament van elke taal is grammatica. Van hieruit gaan we spelen, spreken, luisteren en begrijpen. 
 

Ruysschaert leerstof

Zee van nieuwe woordjes

Ruysschaert dompelt je kind onder in een taalbad boordevol nieuwe woorden en uitdrukkingen. En het sterke is: je leert die spontaan omdat de context zo goed en warm aan voelt. En iedereen ‘altijd en overal’ dezelfde taal spreekt. 
 

Cursus op maat ontwikkeld

Vanuit de grammatica en nieuwe woordjes gaan we gevarieerd oefenen en meteen spelen. Verwacht geen vaste cursus die voor elke leerling gelijk is. De leerkracht kijkt naar de leerbehoefte en stelt op maat van de leerling de cursus samen. Via sport en spel oefenen we spontaan alle vaardigheden. 
 

Ruysschaert - Leerstof

Conform het Europees Referentiekader (ERK)

Taalexperts in Europa hebben zes niveaus van taalbeheersing vastgelegd, opgedeeld binnen A (basis), B (onafhankelijk) en C (vaardige gebruiker). Ruysschaert neemt  die Europese objectieve criteria als basis om de leerling te beoordelen in zijn taalvaardigheid. 

Ontdek hier de indeling van het ERK.
 

Grondige eindevaluatie

De leraar beoordeelt de progressie van de leerling. Niet enkel theoretisch maar ook zijn zelfzekere houding om zich in een andere taal uit te drukken. Dat alles netjes en gedetailleerd weergegeven in een persoonlijk rapport op het einde van de taalcursus.

Blijf ons volgen
Vragen of hulp nodig, mail ons of bel ons op +32 9 281 01 53

Ruysschaert Language Academy © 2021

Wijngaardstraat 14, B-9000 Gent - BE0754865777